Isil Vos Theatermaker

Regisseur - Theatermaker - Actrice - Initiator - etcetera in de podiumkunsten...

abonnementen

media

Isil Vos

In 2008 studeerde ik als actrice af aan de acteursopleiding van ArtEZ toneelschool in Arnhem.

Ooit was deed ik, als jong meisje, auditie voor de toneelschool omdat ik de droom had om uiteindelijk regisseur te worden. Ik wilde mijn eigen verhalen kunnen vertellen, ik wilde sturend en leidend zijn binnen het Nederlandse theaterlandschap.

Sinds mijn afstuderen werkte ik als actrice, theatermaker, regisseur, productieleider en projectleider mee aan verschillende theatervoorstellingen/projecten bij onder andere Mighty Society, Theatergroep 42, Toneelgroep Keesen&co, Toneelgroep Oostpool en Stichting Nieuwe Helden.

Mijn voorstellingen reageren direct op gebeurtenissen die plaatsvinden in de wereld waarin wij leven. De kracht van het theater ligt in het feit dat het een kunstvorm is die uitsluitend in het NU bestaat. Het is direct en live. Als publiek kun je de ademhaling van de acteur horen, ruik je het zweet, voel je de spanning van de avond.
Het theater is dan ook bij uitstek geschikt om te reageren op de actualiteit.
Zo maakte ik onlangs een voorstelling die reageerde op de situatie in Syrie. En eerder maakte ik al een aantal performances die vertelde over de angstcultuur die waarneembaar is Nederland en de westerse wereld. En nog iets eerder regisseerde ik de voorstelling De ondergang van, helemaal aan het begin van de economische crisis.
Relevant theater dat ingewikkelde zaken met humor en absurdisme benaderd en de boel misschien nog wel een tikje ingewikkelder maakt!

Het werk dat ik maak is veelal splinternieuw, ik ga samenwerkingen aan met jonge schrijvers, componisten, ontwerpers, etcetera.

Onlangs volgde ik een verdiepings-programma New York voor regisseurs. Mede daaruit is het verlangen ontstaan om in mijn projecten ook internationale samenwerkingen aan te gaan.

Ongelooflijk veel ideeën, nieuwe plannen, nieuwe ontwikkelingen staan hier te trappelen van ongeduld.

Mijn abonnees geven mij de unieke mogelijkheid om in dit onzekere bestaan een zekere basis op te bouwen en continuïteit te geven aan mijn werk.
Mijn abonnees zijn liefhebbers van het theater in het algemeen en zien de noodzaak van de ontwikkeling van nieuw talent en dragen hier concreet aan bij; niet alleen financieel, maar ook door kritisch te kijken, te bevragen en te adviseren.

ACTUEEL
Ik werk voortdurend op verschillende plekken, soms in loondienst, soms als freelancer, vaak (onbetaald) aan eigen projecten. Maar waar neem JIJ NU als abonnee een abonnement op? Wat steun JIJ NU concreet? Al anderhalf jaar werk ik aan de performance CHARLIE. Een actuele tragikomische clownsperformance over de ellendige absurditeit van het bestaan. Politieke clownerie, gebaseerd op de werkwijze van Charlie Chaplin.
Al anderhalf jaar is deze performance voortdurend in ontwikkeling. We speelden al in Zuid-Afrika, in Den Haag en in Amsterdam. In september spelen we op het Amsterdam Fringe Festival. Maar wij willen verder! En vooral internationaal! We dromen van (en werken keihard aan) New York, India, terug naar Zuid-Afrika, Australie, Canada.
CHARLIE is ontstaan zonder geld, CHARLIE ontwikkeld zich voortdurend verder zonder de hulp van fondsen. Alles wordt gefinancieerd vanuit de inkomsten die het genereert. Echter, we willen een stapje verder! Wordt je nu dus abonnee? Dan ben jij onderdeel van die internationale doorbraak. Dan ben jij ons opstapje.
Op www.charlieperformance.com kun je nog veel meer informatie vinden over de performance!

Steun Isil Vos en deel deze pagina

maker van de week

Wetenschappers

Wetenschappers hebben de afgelopen jaren net als kunstenaars last gehad van verminderde inkomsten en onzekere contracten. Vandaar dat Lukida nu ook wetenschappers gaat helpen met het vinden van structurele inkomsten met abonnementen. Meer weten? Klik de link of maak een afspraak om bij ons langs te komen op de UvA.

bekijk deze maker

Gerelateerde makers

volgende maker vorige maker