Jesse Dijksman Schrijver

Vind je de verhalen leuk die ik schrijf op Facebook? Of heb ik je misschien verrast of opgevrolijkt met een van de films die ik schreef? Je kan er voor zorgen dat ik nog veel meer leuke verhalen en films maak! En je krijgt er ook nog wat leuks voor terug.

abonnementen

media

Jesse Dijksman

Een paar jaar geleden kreeg ik een idee: wat als ik al mijn vrienden, bekenden en familie vraag om een abonnement op mij te nemen, zodat ik een deel van het jaar ongestoord kan schrijven? Dat idee werkte ik uit, ik maakte een eenvoudige website ( www.jesman.nl ) en ik opende een bankrekening om deze inkomsten apart te houden. Alleen had ik er geen rekening mee gehouden dat andere makers (acteurs, fotografen, theatermakers, dichters en nog veel meer) dit ook graag wilden. Ik besloot er een bedrijf van te maken: Lukida.

Een eigen bedrijf opzetten kost zo veel tijd dat ik weinig korte verhalen heb kunnen schrijven. Toch had ik de afgelopen jaren genoeg verhalen geschreven voor een bundel korte verhalen. Deze komt begin volgend jaar uit.

Daarnaast heb ik een kinderboek geschreven toen ik voor het AVROTROS programma Opium een week lang in de Torenkamer van het Vondelpark bivakkeerde. Deze ga ik nog aanbieden aan uitgevers, maar het testpubliek was al enthousiast!

Een paar maanden geleden deed ik voor de laatste keer mee aan een 48 uur filmwedstrijd, die van Cinekid in Amsterdam. Zoals je ook kan zien aan de foto bovenaan deze pagina, hebben we er mooie prijzen mee gewonnen, zoals die van: Beste Film! Een goed moment om met deze wedstrijden te stoppen. Binnenkort ga ik andere filmprojecten doen, waar ik jullie van op de hoogte zal houden.

Nieuwe abonnementen:
In de Film: Voor de mensen die in een film willen komen zonder op de set te hoeven staan!
Bij de Film: als je een keer op een filmset wilt langskomen. Inclusief eten!

Steun Jesse Dijksman en deel deze pagina

maker van de week

Wetenschappers

Wetenschappers hebben de afgelopen jaren net als kunstenaars last gehad van verminderde inkomsten en onzekere contracten. Vandaar dat Lukida nu ook wetenschappers gaat helpen met het vinden van structurele inkomsten met abonnementen. Meer weten? Klik de link of maak een afspraak om bij ons langs te komen op de UvA.

bekijk deze maker

Gerelateerde makers

volgende maker vorige maker